Emre Çamalan'ın Kişisel Güncesi

Ben, sen sen olduğun için, benim!

Windows'a Django Kurulumu

Django, Python ile yazılmış bir web frameworkdür. Model View Controller (MVC) yapısına sahiptir. Sisteminizi hızlı geliştirmenizi, temiz ve pragmatik tasarıma sahip olmanızı sağlar. Django hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Django’yu Windows işletim sisteminize bir kaç adımda hızlı ve sorunsuz bir biçimde kurabilirsiniz. Aşağıda yazan her şeyi dikkatlice okuduğunuz takdirde Django bilgisayarınıza kurulmuş olacak.

  • Python’u indirin ve bilgisayarınıza kurun. 
  • Bir SVN kurun. Ben SlikSVN kurdum. Siz de kurabilirsiniz. 
  • Başlat -> Çalıştır’a girerek cmd yazın ve Windows Command Client’i çalıştırın. Ardından şu adımları takip edin.
     
    cd C:\Python26\Lib\site-packages
    svn co http://code.djangoproject.com/svn/django/trunk/django django
     

     

  • C:\Python26\Lib\site-packages\django\bin dizinindeki django-admin.py dosyasının bir kopyasını C:\Python26\Scripts klasörüne yapıştırın. 
  • Bilgisayarım ikonu üzerinde farenizin sağ tuşuna tıklayın ve Özellikler’e girin. Gelişmiş sekmesine geçin ve Ortam Değişkenleri’ne tıklayın. PATH değişkenini seçin ve Düzenle’ye tıklayın. Eğer tanımlanmış başka değişken/ler varsa en sona şunu ekleyin: ;C:\Python26\Scripts;C:\Python26;C:\Program Files\SlikSvn\bin; Eğer yoksa direkt olarak şunu ekleyin: C:\Python26\Scripts;C:\Python26;C:\Program Files\SlikSvn\bin; 
  • Tekrar Başlat -> Çalıştır -> cmd yapın ve şu adımları takip edin:
     
    cd C:\
    mkdir django
    cd django
    django-admin.py startproject djangotest
    cd djangotest
    python manage.py runserver
     

Evet! Eğer herhangi bir hata ile karşılaşmadıysanız Django’yu bilgisayarınza başarı ile kurdunuz. Tarayıcınızın adres çubuğuna http://127.0.0.1:8000/ veya http://localhost:8000/ yazarak Django ekranını görebilirsiniz.

,

One Response to “Windows'a Django Kurulumu”

  • ummus dedi ki:

    biz windowsa django kurmaya çalışıyoruz ama C:\Python26\Lib\site-packages\django\bin dosyası gelmi yor sorun ne olabilir acill

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.