Emre Çamalan'ın Kişisel Güncesi

Ben, sen sen olduğun için, benim!

O Benim

Emre Çamalan
Bilgi Güvenliği Danışmanı

Emre Çamalan Düsseldorf

Emre Çamalan Düsseldorf – Ren Nehri

Çok meraklı ve bilgiye aç bir kişi olarak sürekli araştırmayı seviyorum. Bu nedenle üniversite yıllarım başlamadan önce bilişim alanında işe çoktan başlamıştım. İlk işim wordpress düzenlemekti ve o sayede Css, Xhtml , DOM ,javascript ile tanıştım.

Yapılan bir işin herkes tarafından kolayca bulunabilir olması beni cezbetmiş olacak ki webtasarım ile ilgilenmeye ve bu alanda ilerlemeye başladım. Önceleri var olan taslaklar ve kodlar üzerinden giderken, kendimin de kod yazarak güzel şeyler çıkartabileceğimi farkettikten sonra kendi kodlarımı yazmayı öğrendim. Asp ile tanıştıktan sonra yapabileceklerimin sınırları genişledi.

Atılım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini %100 burslu olarak kazandığım sıralarda Php ile tanıştım. Bu süreçte photoshop ile kesip biçme işlerinde de iyice ilerlemiştim. Artık bir sitenin tasarımını mükemmel olmasa da yapabiliyor ve yönetim panelleri dahil rahatça kodlayabiliyordum. Tüm bu gelişmelere güvenerek freelance olarak işler aldım ve para kazanma işinde de ilerlemiş oldum.

Tübitak Uzay ‘da ilk stajımı yapmaya başlamadan önce yazın full time ve sonrasında part time olarak NB Ajans firmasında çalışıyordum. Katkılarını unutamayacağım güzel insanlarla çalıştım. Python ve FreeBSD  ile tanışmam bu zamana denk geliyor.

Üniversitenin 2. stajını Almanya ~ Duisburg , Derunkand şirketinde yaptım. Gördüğüm yeni kültürler , yeni çevreler ve patronum sayesinde değişim geçirdim diyebilirim.  Almanyada patronumdan aldığım enerjiyle üniversitenin son yılına girerken hem son 10 dersi , hem bitirme projesi hem de bir hocamdan aldığım teklifle lab projesini aynı anda yapabileceğimi iddia ederek üçü içinde çalışmalara başladım. Lab Projesi için
Migren Hastalığının Tedavisinde kullanılmak üzere kişinin MR
görüntülerinden 3boyutlu Beyin Simulasyonu SCD dalgalarının
Dağılımının gösterimi için yazılan
Atılım ÜniversitesiHacettepe Üniversitesi & JENA Üniversitesi destekli projede görev aldım.
“simulation of the brain and SCD for the treatment of migraine”
Proje arkadaşım ve Hocam olmasaydı eminim böyle bir çalışma çıkmazdı.
Bu proje ile Cumhuriyet Bilim Teknik dergisinde bir yayınımız çıktı.
Bu çalışma sırasında XNA Studio, C# .Net 3.5, Open CV , EmguCV ve Image Process  konularında geliştim.

Bitirme Projesi için
ekip arkadaşlarımla birlikte Image Process ile Nintendo Wii ve Kinect ‘e rakip olmaya karar verip Sanal Tenis oyunu yaptık.
Virtual Tennis Game” oyunumuzun  www.vtgtennis.com adlı sitesi kapandı ancak kendi arşivimden görebilirsiniz; http://www.shyrain.com/vtgtennis.com/Çok uğraşıp hazırladığımız videolarla klasik proje sunum tarihine renk kattığımız videolarımızı da hala göreblirsiniz. Bu proje kapsamında birlikte çalıştığım ekip arkadaşlarım olmasaydı belki bu kadar güzel şeyler çıkmazdı.
Bu proje ile Image Process konusunda tek kamera ile sanal tenis oynanabilen bir uygulama yazdık ve C# , XNA , OpenCV , EmguCV ve After Effect konularında geliştim.

Bu süreçte Php geliştiricileri arasında yerimi almayı ihmal etmeyerek , ecamalan@php.net mail adresinin sahibi oldum.

Okuldan mezun olmadan önce aldığım iş teklifleriyle birlikte görüntü işleme konusunda kendimi geliştirmeye devam ettim. NanoMagnetics Instruments firmasında birlikte çalıştığım değerli insanlarla daha da geliştim.

Bu süreçte çevremde ve aklımda hep olan OpenSource ve Linux ilgisi önce evdeki bilgisayarımı sonra içimi kapladı. Her zaman üzerinde çalıştığımız bu işletim sistemlerinin çalışma biçimini derinden merak ettiğimden olsa gerek sistemci olmaya karar verdim.
Türkiye de Unix sistemler üzerinde çalışıpta adını en azından bir kere olsun duymuş olduğu EnderUnix firmasının sistemci aradığını duyunca başvurdum ve gelişmek üzere işe alındım.

Bu süreçte değerli tanıdıklarım php geliştiricisi ve open source sistemler üzerinde çalışmam dolayısıyla İstanbul Üniversitesinde konferansa konuşmacı olarak davet ettiler. Gayet güzel bir konuşma ve değerli kişilerle birlikte bulunma fırsatı bulmuş oldum. Konferansım hakkında yapılmış haber.

Daha önce çalıştığım Inforcept firmasında FreeBSD sistemler üzerinde sistem yönetimi , geliştirilmesi üzerine sistem ve ağ mühendisi olarak çalışmaktaydım.
Bash Scripting , Python ile FreeBSD , Centos , Rhell sistemler üzerinde çalışarak, sistemlerin devamlılığını korumak ve geliştirilmesiyle yükümlü olarak çalıştım.

Bu sırada Arçelik firması için R&D Engineer – System Administrator iş ilanı olduğunu gördüm. Başvurduktan hemen sonraki gün görüşmeye çağrıldım toplamda 9 mülakat ve 5,5 aylık bir süreci başarı ile geçirdikten sonra Koç Ailesine katıldım. Şu anda Ankara ODTÜ Teknokentteki Arçelik Tasarım Ofisinde R&D Engineer – Sistem Sorumlusu olarak çalışmaktayım. Arçelik ailesinde yeni tanıştığım insanlar bana çok özel yetenekler / bilgiler katıyorlar, bu insanların hepsine ayrıca teşekkürü borç bilirim. Güvenlik , Dağıtık Sistemlerin Yönetimi , NOC & SOC , Big Data, Cloud Sistemler , Data Mining , Proje Yönetimi ve Uygulama Geliştirme alanlarında çalışarak hızla geliştiğimi hissediyorum.

Aynı zamanda Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde 2013’den beri Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği dalında , Yüksek Bilgisayar Mühendisi olma yolunda ilerliyorum.
daha fazlası için :Google

Bana Ulaşın